vineri, 17 iunie 2011

Cake-Pops how to...

Asa cum am zis, imi plac foarte mult cum arata aceste cake pops si m-am gandit
totusi sa le si gust inainte de a ma inhama la a face 150 de bucati. Asa ca am
facut o portie ieri. Bineinteles ca s-a lasat cu degete arse, mobila plina de crema
de ciocolata si vreo 4 ore de timp mancat, dar asta doar pentru ca nu sunt eu
chiar cea mai buna prajitureasa. N-o mai lungesc si va prezint in continuare reteta
pentru cake-pops:

Aveti nevoie de:
o cutie de mix pt tort sau un blat de tort gata facut sau ingredinetele necesare
sa faceti unul in casa
4 linguri de crema de prajitura (tot asa din mix, din borcan sau facuta in casa)
500 g ciocolata de menaj, alba sau neagra sau si si
bombonele pentru decor
hartie de copt
bete de bambus (gen frigarui)
















1. Pregatiti blatul de tort urmand instructiunile de pe cutie.
















ATENTIE!!! veti mai avea nevoie si de alte ingrediente (oua, apa etc) dar
aste depinde de mixul pe care il cumparati

2. Ungeti o tava si acoperiti-o cu hartie de copt, apoi turnati aluatul in tava
si lasati la cuptor urmand din nou instructiunile de pe cutie
















Eu am folosite o tava de unica folosinta din aluminiu, pentru ca dupa cum am zis
nu sunt cea mai buna prajitureasa si nici nu fac asta foarte des asa ca nu am vrut
sa investesc inca intr-o tava de prajituri. Dar a iesit foarte bine si asa

3. Cat sta blatul la cuptor puteti face crema, adaugand ingredientele
specificate, din nou, pe cutie
3b. Evident dati sotului iubitor sa "curete" vasele in care ati lucrat :D
 
4. Dupa ce blatul s-a copt trebuie lasat sa se raceasca cat de cat
5. Apoi incepeti si sfaramati-l cu mainile in frimituri mici si adaugati crema. Apoi 
framantati totul pana se omogenizeaza, exact ca atunci cand faceti chiftele 
din carne tocata.

6. Si tot ca la chiftele rulati bile cat cele de ping pong.
7. Dupa ce ati transformat tot blatul in bile, topiti un pic de ciocolata in bain marin 
sau la cuptorul cu microunde. Luati betele de bambus, inmuiati-le unul din capete
in ciocolata si apoi il infigeti in biluta. Asta va face ca blatul sa se fixeze mai bine bat,
pentru ca ciocolata se va intari.


8. Dupa ce ati atasat bete la toate bilele le bagati la frigider sau chiar la congelator 
ca sa se intareasca.Intre timp topiti toata ciocolata cu care le veti inveli. Pentru ca 
bilele vor fi reci cand le veti acoperi cu ciocolata, aceasta din urma se va intari mai 
repede. Le inveliti asadar in ciocolata si le decorati cu bombonele sau cu ce vreti voi
 

9. Va trebui sa le lasati la intari si ar fi bine sa le infigeti intr-o bucata de polistiren 
ca sa stea in picioare pana atunci. Eu cum nu am avut polistiren am improvizat

10. Cand s-au intarit cat de cat le puteti pune in recipiente mai mici si sa le lasati 
peste noapte le frigider...sau le puteti manca direct :)


































Si gata!
Nu sunt greu de facut si eu zic ca sunt tare dragute si foarte potrivite pentru marturii.
Voi ce ziceti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu